Kommunelegefunksjonen

På denne siden vil jeg skrive om kommunelegefunksjonen. Det er litt forvirrende for etter overenskomst mellom Legeforeningen og KS skal vi titteleres «kommuneoverleger» (§ 13.1) mens det i Folkehelseloven og Helse- og Omsorgstjenesteloven bruker de begrepet «kommunelege». Kjært barn har mange navn… men det er funksjonen som teller og innholdet i den. Det er det jeg vil skrive en del om her. Utgangspunktet for det jeg skriver er en rapport utgitt av: Helsedirektoratet: Utvikling av kommunelegefunksjonen (2008). Du finner den på denne linken. Det er et stort dokumet som tar med seg historisk utvikling. Viktigst er beskrivelsen av dagens funksjon og forslag for framtida. Se kap 7 og 8!

Rapporten er laget etter Kommunehelsetjenesteloven. Nå er de samme forholdene hjemlet i den nye Folkehelseloven og Helse og omsorgstjenesteloven.

I rapporten er kommunelegens oppgaver beskrevet og du kan lese prinsippene der. Jeg vil fortelle litt om hvordan jeg har gjort det og gjør det ut fra denne disposisjonen:
(Hvis du klikker på linken vil du se innlegget jeg har skrevet om dette emnet.)

Oppgaver som forutsetter at kommunen ha ansatt en lege til å gjennomføre oppgavene:

Oppgaver der kommunen bør ha ansatt en lege til å gi råd eller ha ansvar for gjennomføring av oppgavene

Oppgaver der kommunen kan ha ansatt en lege til å gi råd eller ha ansvar for gjennomføring av oppgavene:

I våre kommuner dekker vi alle disse områdene nevnt i rapporten. På forskjellig måte og vi klarer ikke å dekke alt like godt så vekten av vårt arbeid vil variere. Jeg vil skrive et innlegg for hvert kulepunkt med hvordan vi dekker dette. Du må regne dette som informasjon, ikke som noen fasit. Vi gjør ting på vår måte, vi gjør så godt vi kan, men innrømmer gjerne at vi ikke gjør alt like bra og har mangler. Jeg er takknemlig for innspill!

Én kommentar til “Kommunelegefunksjonen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..