Konferanse, juleavslutning inni fjellet og litt permisjon

julestemning over Dagalifjell

julestemning over Dagalifjell

Egenprodusert julestemning over Dagalifjellet på vei til Geilo. Tidlig mandag morgen aleine i bilen på vei oppover Numedal opplevde jeg at julestemninga kom for fullt opp bakkene mot Dagalifjell. Noen ganger er naturopplevelsene nesten like store som når man går på tur! Vestre Viken HF holdt samhandlingskonferanse på Dr. Holms hotell på Geilo. Det var vanskelig å kjøre rett over fjellet. Jeg har ikke gått på ski enda og der lå bare vidda hvit! Jeg er litt trøtt av konferanser med store ord og alle de flinkeste i klassen som forteller om sine beste prosjekter. Her ble det også mange store ord, men allikvel med masse praktiske eksempler og gode løsninger som også vi andre kan lære og ta til oss. Jeg koste meg med hovedbudskapet fra flere forelesere med både erfaringer, forskningsresultater og praktiske prosjekter som viste hvor viktig det er at pasienten er med på å bestemme både kvalitet av tjenester og hvordan behandling skal gjennomføres. Det høres elementært ut, men her ble vi servert både gode begrunnelser og gode løsninger!

Hvis du har lest meg før veit du at jeg er svært dårlig til å mingle! Allikevel er pauser, lunsj og middager like viktige som foredragene. Jeg fikk lange samtaler med kolleger, kjente og ukjente. Det fyller opp både motivasjonstanken og idebanken!

Jeg har jo permisjon. Sjøl om det ble en del annet denne permisjonsuka har jeg jobbet sammen med beredskapskoordinator i Nedre Eiker og vært med på å beskrive scenarioer i kommunens ROS analyse. Spennende å sitte sammen med en fra politiet, skole, beredskapskoordinator og meg fra helse for å beskrive en «skarp» hendelse på en skole. Litt skummelt å sette sammen en type hendelse som vi er så redd for skal kunne skje. PLIVO er blitt et nytt begrep jeg må huske. Det betyr Pågående LIVstruende VOld. Vi satte sammen en beskrivelse av hendelsen, så på konsekvenser, hvor sårbare vi kan være og hvilke tiltak som kan gjøres for å redusere konsekvensene. Så får jeg gå gjennom planverket vårt seinere å se hva vi i helse kan forberede oss på for å kunne håndtere en faktisk hendelse. Dette er jo rett og slett spennende!

Det er mye å tenke på når man jobber med beredskapsarbeidet i kommunen. For kommunelegen er det jo egentlig bare det som er helseberedskap som er mitt område,men jeg må jo vite hvordan de andres planer er også. Spesielt interesserer jeg meg for plan for kriseledelen og krisekommunikasjon. Vi er rådgivere inn mot det som skjer på det området også og jeg er veldig opptatt av at helseplanleggingen skal samstemmes med de planene. Når jeg går gjennom planverket ser jeg jo hvor viktig det er med medisinskfaglig kompetanse innen så og si alle områdene!

Dsb-cim er enda et begrep du bare må lære deg! Ihvertfall hvis du er kommuneoverlege. Et webbasert datasystem for loggføring av hendelser. Egentlig mye mer enn det. Det er et styringsverktøy som er ganske avansert. Jeg har lært meg loggføringsdelen godt og måtte bruke den igjen denne uka ved en alvorlig hendelse med brå, uventet død. Jeg sitter å bygger opp cim systemet etterhvert som jeg går gjennom planverket. Det er så greit når vi gjør det i flere av kommunene samtidig. Jeg er heldig som har en som er flink på det i Nedre Eiker som jeg kan stjele fra!

Beredskapsarbeidet er spennende og noen ganger bare hyggelig med kake! Hvert år blir jeg invitert på tjukt papir og flott stempel til Sivilforsvarets juleavslutning i fjellanlegget på Aronsløkka på Åssiden i Drammen. Hyggelig samling med alkoholfri gløgg i koppen og kjempestor marsinpankake. Jeg er jo veldig glad i kake men slett ikke glad i to timer med mingling! Denne gangen gikk det veldig bra. Fikk en lang prat med politimesteren i Søndre Buskerud om noen felles utfordringer. Ble utfordret på å få til et spennende prosjekt som satte hjernevindingene i gang. Kanskje vi kan få til en samhandlingsprosjekt mellom politi, kommune og spesialisthelsetjenesten? 2015 får vise om det bare ble kakefyll.

Dans til hardingfele

Dans til hardingfele

Se på bildet til høyre. På samhandlingskonferansen på Geilo fikk vi oppleve kulturlivet i Hallingdal. Vi var i Geilo kullturkirke og fikk oppleve flotte ungdommer med eget band, langeleik, filmmusikk og ikke minst hardingfele og dans. Vi fikk til og med servert historien om fanitullen og spilt av en utrolig flink felespiller. Nesten så faen snek seg innimellom oss som stod å hørte på Ihvertfall inni hodet. Er ikke dette folkehelse da?