Tjenesten i Vei og Park. Første uke.

Kommuneoverlegen i lastebilen

Kommuneoverlegen i lastebilen

Hvis du har tenkt å lese dette blogginnlegget så vær klar over at det er skrevet som en dagbok med litt info om hver dag jeg jobber i Vei og Park. Tenkt som en rapport fra min tjeneste der.Jeg får ta en uke ad gangen.

Dag 1:
Spent på hvordan jeg ville bli tatt imot på teknisk sentral. Litt klump i halsen. Godt jeg hadde snakket med sjefen på forhånd! Møtte opp kl 07 sammen med to sommervikarer og ble tatt i mot på akkurat samme måte som dem. Planlegging av dagen og hvem som skulle gjøre hva. Jeg skal sitte på med en av de faste og har to hovedoppgaver: Få igang basseng/fontene på tusenårsstedet i Hokksund og sette opp utedusjer på Sundhaugen, men først nytt oransje arbeidstøy med forskriftsmessige reflekser på og vernesko! Bassenget ved tusenårs stedet ble en utfordring. Utløpet var tett og vi fikk ikke staket det opp. «Her må det mer trøkk til! Vi henter den gamle tankvogna med skikkelig brannslange så går det nok» Og det gjorde det.. men så ville ikke pumpa pumpe vann sånn som sånne pumper skal. Måtte vente til dagen etter for å prøve mer. Avtale med en rørlegger om å fikse på utedusjene på Sundhaugen. Fint med dusjer der for det er en pest og en plage med iktene som kommer med vadefuglene når det blir varmt i badevannet. Dette er noe jeg får klage på hvert år som kommunelege. At barna kan dusje av seg når de kommer opp fra vannet er veldig bra. Blei nesten sprutet ned da vi satte opp dusjene av en innful (!?) arbeidskollega!

Dag 2:
Vi fikk igang pumpa på tusenårsstedet. Nok en gang ved hjelp av den kjempestore gamle brannbilen. Tur til Drammen for å hente nylakkert rekkverk som skal byttes ut ved Røkkeberg barnehage. Kjørte rundt på flere sykkelstier og byttet ødelagte bommer som hadde fått hard medfart under brøytinga i vinter.

Dag 3:
Dagen med overraskelser! Startet med å kjøre ut oljegrus som vi fylte i hull i asfalten på flere kommunale veier da Nrk ringte. De hadde leste bloggen min om overlegepermisjon og ville gjerne gjøre et innslag om det? (Feilberegning av meg. Jeg tenkte slett ikke på at de også leser bloggen. Det var ikke meninga å sprede det ut til media også!). Lunsjen ble brukt til filming og intervjuer. Hyggelig journalist og fotograf som heldigvis fokuserte mye på de andre og fikk fram den gode tonen og hyggelig måten de har tatt meg imot. Gjorde selvfølgelig et poeng av legen som skifter til orange tøy og praktisk håndarbeid. Se innslaget her. Avsluttet dagen med en ny runde for å skifte nedkjørte bommer på sykkelstier.

Dag 4:
Inneklemt dag da Kristi Himmelfartsdag var på torsdag. Fredagen var det nesten ikke folk igjen på jobb uten sjefen og oss vikarene! Vi startet med kantklipping i parker og plener, så ble det vannvogna nesten hele dagen. Tørste planter etter ei varm uke. Her er det ikke mye kjedsomhet. Vi må stå på for å rekke over alle stedene som skal vannes før arbeidsdagen er slutt!

Lunsj:
Er ganske annerledes enn det jeg er vant til. Som oftest samles vi på teknisk sentral hvor praten går høyt, latterens sitter løst og vennlig erting også inkluderer kommuneoverlegen. Det er et godt samlingspunkt midt på dagen mellom to lange arbeidsøkter. Jeg trives!

– og har lært grundig at parker, stier, sykkelveier og uteområder slett ikke bare dukker opp av seg sjøl etter at de er planlagt. De krever masse vedlikehold også som tar både tid og krefter.