Julelønsj inni fjellet og ute i skauen

Jula nærmer seg! Når man er kommuneoverlege i to kommuner kan det blir ganske travelt opp mot jula! Vi blir invitert til forskjellige tjenester og kunne nok gått fra julelunsj til julelunsj mye av desember. Sjøl om jeg ikke på nær rekker alle synes jeg allikevel det er viktig å være med på de jeg kan. Vi ønsker at det skal være lav terskel for at de ansatte skal ta kontakt med oss og da er det naturlig at vi er med på det vi kan av slike sammenkomster før jul. Og så er det jo innmari hyggelig!

På vei inn til Sivilforsvarets julegløgg i fjellanlegget.

På vei inn til Sivilforsvarets julegløgg i fjellanlegget.

En tradisjon jeg først er blitt en del av i år er den årlige julegløggen i Sivilforsvaret. Høytydelig invitasjon på stivt kort med Sivilforsvarets emblem og tydelig beskjed om at antrekket er gallauniform eller pent tøy. Kommuneoverleger har ikke gallauniform (desverre!) så jeg måtte ringe å sjekke ut hvor pent pent tøy er når man skal møtes inne i fjellet ved Aronsløkka utenfor Drammen.

Det ble hyggelig med folk fra Sivilforsvaret, tollvesenet, politiet, brannvesenet, Røde kors, kjerka, andre kommuner og mange andre organisasjoner. Praten gikk livlig til gløgg, kjempestor marsipankake og kaffe. Det er ikke ofte nødetatene, kommuner og hjelpeorganisasjoner møtes slik.

Dagfinn Kolberg dro fram gitaren midt i skauen.

Dagfinn Kolberg dro fram gitaren midt i skauen.

Jeg sliter med å mingle og var ganske svett på ryggen men ble reddet av hyggelige folk med felles interesser! En hyggelig tradisjon inne i sivilforsvarets anlegg i fjellet.

Dagen etter var det en helt annen julesamling med frisklivssentralen Aktiv Eiker. Lunsjen på Kolberg gård rakk jeg bare å få med slutten på, men suppa til
Kolber´n kan man ikke hoppe over. I beste Firsklivstil ble resten av juleavslutningen tilbrakt ute med Dagfinn Kolberg som guide i nærområdet rundt Kolberghauen og i skauen. Passet meg veldig godt å få oppleve nærområdet rundt på Kolberggården. Jeg synes det er like spennende å oppleve de «små» naturopplevelsene som de store. Som en ekstra bonus fikk vi høre en av Dagfinn Kolbergs sanger fra hans siste plate midt inne i skauen!

Det er hyggelig og spennende å være kommuneoverlege i sånne sammenhenger. Det er hyggelig å prate med folk jeg ikke er så tett på til vanlig og lærerikt for hvordan jeg kan utfylle kommunelegefunksjonen.

Som vanlig må jeg gjøre flere ting på en gang. Mobilen har jeg jo med meg og jeg må ta en prat både med pårørende til en sykehjemspasient, med en som har med Metadon utlevering å gjøre og en telefon fra fagsykepleier med en diskusjon om forskjellen på vernepleiere og sykepleiere i forhold til utføring av medisinskfaglige oppgaver i en bolig.

Solnedgang over Kolberg

Solnedgang over Kolberg

Mens jeg står og beundrer solnedgangen over Kolberghauen sjekker jeg ut noen opplysninger på internett med smarttelefonen min for å være sikker på hva jeg skal svare en barnehagestyrer som ønsket råd. Iskald på fingrene ute i kulda, men varm om hjertet ved avslutningen av et hyggelig samvær med flotte ansatte.

– og hvis du lurer på det; Det går helt fint å ta telefoner innimellom og allikevel være tilstede resten av tida sammen med de andre å juleavslutningen!