Aktiv Eiker på tv sammen med Even og resten av The Tigers

Aktiv Eiker på tv sammen med en gjeng flotte ungdommer som har masse gøy. Kunne ønske jeg var like flink til å snakke med journalister som Even på 12 år som snakket på innslaget i Supernytt på Nrk Super. Du kan se innslaget her. De kaller seg The Tigers fordi vårt navn på gruppa var så kjedelig: Helse og livsstil 10-12. Mange er opptatt av å trene og slanke overvektige barn.The Tigers er for inaktive barn med fokus på å at de skal ha det gøy og bli presentert for forskjellige aktiviteter så de kan finne noe de vil drive med sjøl. Foreldrene er også med. Det er et tvers gjennom vellykket prosjekt som nå er i vanlig drift. Vi kunne ikke slutte med et prosjekt som var så gøy og vellykket! Helsestasjon både i Øvre Eiker og Nedre Eiker har vært med å gjøre dette til et vellykket tiltak for barn og ungdom. Interkommunalt, tverrfaglig samarbeid!

Igjen er Aktiv Eiker flinke med å vise fram sitt arbeid, sin suksess og hvordan de jobber med glede for å glede sine brukere!

Denne uka har jeg vært på Frisklivskonferanse i Oslo. Store ord fra de fremste innen helsevesenet i Norge. Åpning ved helseministeren, innlegg fra helsedirektøren og andre fremstående ledere i helsevesenet. Det beste innslaget første dagen av konferansen var to brukere av en frisklivsentral i Oslo som hadde hatt kjempeeffekt av å trene og gjøre noe med kostholdet. De inspirerte og gledet oss stort!

Det ble brukt en god del tid på to områder jeg er veldig opptatt av som kommuneoverlege. Det ene er etikk og moral i vårt arbeid. Det er så viktig!  Med Henrik Syse som foredragsholder ble det også både underholdende og lærerikt. Grunnverdien må vi ha på plass og vi må være bevisst den etikk vi jobber etter og den moral vi sjøl har i faget. Det ble elegant fulgt opp av en psykolog som snakket mye om hvordan vi skal nå fram til mennesker for å få til endring i deres adferd. Jeg mener dette er svært viktig innen alle arbeidsområdene vi jobber innen, ikke bare innen frisklivsarbeidet. Jeg har skrevet en del om det før og mener faktisk at det er grunnleggende for en kommunelege å være klar over, bevisst sine grunnverdier, etikk og moral.

Jeg tror jeg reiste hjem fra frisklivskonferansen med en konklusjon om at den faktisk hadde vært sjeldent lærerik og spennende. Tv innslaget med The Tigers toppet dagen for meg som fikk ny inspirasjon til å jobbe videre med vår Folkehelseplan!

En god dag på jobben for en glad kommunelege.