Julelunsjer og flinke folk

Tid for juleavslutninger… fordelen med å være kommunelege er at man er inne i så mange forskjellige tjenester og områder i kommunen! Jeg tror jeg har fått julemat hver dag denne uka og det er jo hyggelig…. men det som er allerbest er å møte å prate med alle de menneskene som jobber der! Hvis du har lest en del i denne bloggen så vil du huske at jeg ikke er særlig flink til «myldring» men jeg synes det er innmari koselig å få høre hvordan andre jobber, har det på jobben og utfordringen deres.. Du store min tid hvor tålmodige, modige (!), faglig flinke og effektive folk som jobber i kommunen. Denne uka har jeg fått være med å diskutere flere virkelig vanskelig og utfordrende situasjoner rundt brukere av våre tjenester og må bare bøye meg for den innsatsen folk gjør… før de kaster seg over juleavslutning… jeg fikk til og med kalendergave idag!

I går svetta jeg meg opp i skauen i snøen etter en langbeint fysioterapeutmann og råspreke fysioterapidamer fra Aktiv Eiker før vi fikk nydelig mat på Portåsen. Idag har jeg diskutert løsninger i samhandlingen med sjukehuset før et god julelunsj i Drammen.. Latter og gode historier ved julelunsjen med psykisk helsetjeneste i Nedre Eiker før vi kastet oss over tunge utfordringer. Jeg må innrømme at jeg føler at det er ganske fattige råd og hjelp jeg kan gi i prat med dem når jeg hører hvordan de jobber, hvilken kompetanse de har og hvor løsningsorienterte de er samtidig som det er pasientens ve og vel som kommer først….

I Øvre Eiker overtok vi noe som i media allerede var slått opp som en vanskelig sak, med profilerte, kjente, innbyggere. Vi startet opp arbeidet med en grundig gjennomgang av lovverk og bakgrunnmateriale før vi ble enig om at starte helt fra begynnelsen og sjekke ut de faktiske forhold, gå ett skritt ad gangen og grundig vurdere om dette er en sak for kommunen eller ikke. Her får vi gjøre et faglig grundig arbeid som vi kan stå støtt ved og være helt åpne i de vurderingene og konklusjonene vi gjør… Egentlig bare sånn vi gjør på alle klagesaker vi får….

og så er jula like om hjørne…