Utskrivningsklare pasienter, samarbeidsavtaler og kunsten å lytte mer enn å prate

Sitter på Sundvolden hotell på årets Sundvoldenseminar. Det har jeg skrevet om flere ganger før, men du husker du sikkert ikke…? En årlig samfunnmedisinsk konferanse som arrangeres av samfunnsmedisinere i Osloområdet. Høy faglig standard, hyggelig sosialt samvær og en fenomenal blanding av humør og faglig seriøsitet… Vi samfunnsmedisinere skravler «noe innmari» når vi samles. Det er stort sett samfunnsengasjerte folk med mange og sterke meninger.. Jeg må innrømme at jeg synes middagen i kveld var slitsom.. Støynivået var verre enn i en barnehage med tredobbelt bursdagsfeiring!

Noe av det jeg setter ekstra pris på er å møte kolleger, diskutere felles problemstillinger og få direkte ærlige tilbakemeldinger. Riktignok prater jeg litt mye noen ganger fordi jeg synes det er så spennnede. Allikevel er det helt ok å få vite at jeg kan holde litt tilbake så andre for prate… jeg kan prøve å lytte jeg…. men det er sååå vanskelig å ikke komme med meninger på det jeg hører….(?!) Vel det fortsetter i morra med mer interessante foredrag og jeg gleder meg…

….har jeg skrevet om Samhandlingsreformen? mmjaa det ligger vel snart ganske mange kilobyte i bloggen om det.. men det opptar arbeidsdagen i massevis for tida. Tilbakemeldinger fra arbeidsgruppene som jobber med akuttplasser, rehabilitering og lindrende behandlinger er begynt å komme. Som forventet er det usikkerhet i begynnelsen…. det skulle bare mangle! Det er en stor jobb å ta fatt på. Avtaler med sykehusene om utskrivningsklare pasienter, samarbeidsavtaler samtidig med at vi jo faktisk jobber med konkrete pasienter også! Bare i våre kommuner er mange personer involvert fra økonomiansvarlige, ansatte på sykehjemmene til brukere. Jeg har ambisjoner om å ha litt oversikt (huff det blir visst mye vekt på «litt»). Samhandlingsreformen er kjempesvær og vil være i mange år framover og vi har begynt på jobben…

Jeg hadde to presentasjoner for politikerne i Nedre Eiker i går. En med bilder og en  uten. Teknikken sviktet i kommunestyret men det var egentlig ikke så ille. Det betød jo at jeg var nødt til å gjøre meg mer forståelig i hva jeg sa… trur jeg fikk sagt det jeg skulle innen den korte tida vi fikk. «Samhandlingsreformen på 20 min…(og 7 sek)» det ække mulig å gjøre bra, men jeg prøvde da… Det er en viktig oppgave for kommunelegen å kunne presentere slike ting for politikere, administrasjon og publikum. Jeg er ganske sjølkritisk så det gjør litt vondt hver gang jeg er ferdig og kunne ønske at jeg hadde gjort det litt bedre…. en god motivasjon for å forbedre meg til neste gang!

Kvelden avsluttes med en telefon om at legevaktslegen i morra er blitt sjuk! Oooo rask puls.. jeg må hive meg rundt for å finne noen som kan ta ei akuttvakt…. Prøver en på sms.. må prøve videre i morra..