Prosjektleders jobb er å få deltakerne til å fokusere og prioritere sjøl.

Jeg har sittet å tråklet sammen sluttrapporten for første fase av samhandlingsprosjektet mellom Øvre og Nedre Eiker idag. Min jobb nå er «bare» å sy sammen det de 4 arbeidsgruppene har skrevet. … ja altså;.. «baaare» er jo lite beskrivende da.. rapporten ble på 57 sider..!? jeg er slett ikke sikkert på at det blir sluttresultatet, men vi er en del av et større prosjekt og må bruke malen som ligger der. Jeg er alltid opptatt av å hvordan vi presenterer sånne dokumenter og grubler litt på å snu på rapporten og sette «våre» kapitler først med en ultrakort oppsummering i forkant.. så kan de som vil lese seg gjennom resten av de 50 sidene (….????) Vi kommer med forslag til mange tiltak. Ta en kikk på rapporten. Det er kapittelene fra 3 og 4 som er viktige. Men husk det er bare et første forslag…Du finner den på denne nettsiden til Øvre Eiker kommune.

Prosjektledelse er spennende men selvfølgelig også frustrerende… for sjøl om prosjektarbeidet liksom er definert slik at det skal settes av ressurser og tid til arbeidet er det sjelden det skjer i kommunen. Vi må bruke de ansatte vi har innenfor den tidsramme de har…Det betyr at vi er nødt til å begrense arbeidet til å kunne utføres i den arbeidssituasjonen medlemmene av prosjektgruppene har. Ulempen er selvfølgelig at folk blir slitne og får prosjektarbeidet på toppen av en allerede travel jobb. Jeg har opplevd opp igjen og opp igjen at ansatte allikevel gjør en kjempeinnsats for å få til et god resultat. Kikke på rapporten over så skjønner du hva jeg mener…. Det som forundrer meg og imponerer meg er ansatte som går på med krum hals og får til noe til tross for at de har så mye å gjøre. Det er av denne grunnen jeg er veldig opptatt av at de prosjektene jeg leder må begrenses. Jeg sier at arbeidsgruppene må fokusere og prioritere… og at de må velge det de har mest lyst på av oppgavene og synes er mest spennende… nesten alltid faller det sammen med hva som er lurest, best og viktigst….. Men det betyr at vi må finne oss i at vi ikke løser alle problemene… men tar fatt på noen av dem..og utelater mange andre.. og det må vi i prosjektledelsen akseptere…nei faktisk må vi applaudere..!!  og denne gangen (som ofte før) har de som jobber i arbeidsgruppene gått på med humør, motivasjon og gjort et kjempearbeid…. Over helga skal vi ha siste møte med styringsgruppa og arbeidsgruppene. Jeg skal gå gjennom rapporten med dem, spise med dem og ihvertfall skryte av dem!

Fikk en telefon fra lensmannen idag…. En vanskelig sak i grenseland mellom kriminalitet og helseproblem. Han informerte og vi diskuterte og avklarte hvem som gjør hva. Ryddig og profesjonell håndtering fra politiet… vi får forsøke å være like ryddige. Jeg kontakter fastlegen til personen og spør om hun kan vurdere helsetilstanden og gi meg en tilbakemelding. Hvis personen ikke møter opp må jeg kanskje bruke en tvangsparagraf på bakgrunn av bekymringen til lensmannen…

Jobb med variasjoner kan en trygt si at jeg har!

(og så holder vi på med intervju med to søkere til ny kommunelegestilling… velkommen til en allsidig jobb!)