Mandag morra jobb, Helsedirektoratsmøter og katastrofeprat

Spennende med ny bloggplattform! Kikker litt på mulighetene og får gode råd som jeg prøver. Men… det er jo bare teknikken og det er ikke det denne bloggen dreier seg om. Bortsett fra at det ser ut til at bla kommentarmulighetene er mye bedre her enn tidligere. Legg igjen en kommentar til meg da vel!

Var tidlig på´n til morran idag. Jeg liker å være tidlig på jobb for det er het stille og jeg får gjort en del. Etter ei uke lå det en del å ventet på meg! Epost får jeg inn på mobilen så den har jeg sjekket etterhvert. Det er nesten nødvendig når jeg får 20-40 eposter om dagen.. Det er faktisk litt stressende og styrer mye av dagen.. Men altså jeg rakk å gå gjennom mandat til kvalitetsutvalgs organisasjon i den ene kommunen. Kjempeflott å ha en egen kvalitetsrådgiver som jobber med kvalitetssikring av tjenestene!
…fulgt av en budsjettprat med sjefen.. puuuh det er like tøft hvert år.. sjøl om jeg ikke jobber direkte med tallene

Før jeg ruslet bort på stasjonen for å komme meg til Oslo og Helsedirektoratet. Traff en av de andre som skulle på samme møte på stasjonen og fikk en hyggelig prat på veien…dvs jeg var nok ikke så selskapelig for jeg hadde ikke gjort leksa mi og lest sakspapirene så jeg satt med nesa i  Mac´en hele veien innover på toget. Vi gikk sammen opp til Helsedirektoratet hvor vi skulle møte i arbeidsgruppa som utarbeider en Veileder for etablering av frisklivsentraler.. Jeg er ikke i arbeidsgruppa, men er bedt om å være med for å kunne gi innspill. For en takknemlig jobb!  Imponerende å se hvor flott «produktet» blir. Jeg er veldig opptatt av at vi ikke bare fyller på med innhold til hva Frisklivsentralene skal være men begrenser og gjør det overkommerlig for nye kommuner å starte opp. Det var møtt opp mange fra Helsedirektoratet som fortalte om behov for liknende tiltak innen rus, psykiatri, eldre og barn og unge… ja egentlig hele verden… Jeg hevdet at vi ikke skal beskrive alle disse brukergruppene men se på hva Frisklivssentralen kan tilby av kompetanse og tiltak og heller være åpen for at dette kan brukes inne mange (alle?) områdene i samarbeid med andre tjenester som jobber innenfor de forskjellige brukergruppene.. Synes jeg fikk litt gehør. Det var ihvertfall en hyggelig stemning rundt bordet.. … så på toget hjemover igjen.
der traff jeg

en av politimennene som jobber med katastrofeøvelsen vi skal ha snart. han var både frustrert og spent og gledet seg og gruet seg på en gang. Vi pratet oss fra Drammen til Kongsberg. Jeg er bla ganske i stuss over hvem jeg skal snakke med innen Helseforetaket under en katastrofe i utvikling. Helseforetaket er slett ikke oversiktlig og vi har ikke fått klar beskjed om hvem vi i Lokal redningssentral skal kontakte. Det blir hjemmeleksa min å finne ut!