«Langt» er et tøyelig begrep…

Barnevernet inviterte meg til fagmøte idag! For det første er det kjempehyggelig å bli invitert. For det andre var det en lærerik formiddag. Bare å få bli med inn i de frustrasjonene, utfordringene og måten de gikk inn i sine saker på er kjempelærerikt for en doktor. Jeg liker at det blir diskusjoner på slike møter. Ofte forventer nok folk at jeg har svar på alle de vanskelige helsespørsmålene noe jeg selvfølgelig ikke har… ellers hadde det jo ikke vært vanskelige saker!!…. men i diskusjonene finner vi avklaringer og forslag til nye løsninger samtidig med at de skjønner at de ikke trenger ha så høy terskel for å kontakte meg. Er det noe jeg liker ved jobben min er det å være medisinsk faglig rådgiver. Skal det kunne fungere så må jeg kunne være allsidig å jobbe med alt fra konkrete brukersituasjoner til systemting. Jeg spratt lett ut i bilen, glad for et hyggelig og lærerikt møte..

Det tar 8 minutter å kjøre fra rådhuset i Nedre Eiker til rådhuset i Øvre Eiker.. Jeg tror jeg nesten kjører den avstanden hver dag så jeg er ganske så glad for at det er kort avstand! Tenk… det er mange i disse to kommunene som synes dette er langt…!! Det er samme avstand mellom legevaktene og jeg undrer meg mange ganger over forskjellen på å se på slike forhold med samfunnsmedisinske øyne og å se dem med lokalpatrotens øyne… "Langt" er et tøyelig begrep…

Flere telefoner fra innbyggere med spørsmål og bekymringer. En har jeg vært innom før for ett år siden og jeg påtar meg et nytt hjemmebesøk… skriver brev om hundehold.. dvs at vi ikke har noen oversikt over hvor mange bikkjer vi har i kommunen eller spesielle boligområder og viser til hundeloven og lokal forskrift som pålegger hundeeiere å ta opp hundebæsj etter bikkjene sine..

…måtte ringe å unnskylde at jeg ikke rakk et møte. Heldigvis skulle vi være to og sjefen fikset det aleine.. godt å vite når telefonene haglet og ting bare måååtte gjøres akkurat da jeg greip etter bilnøkkelen….