Verdens snilleste ansatte og frivillige

Jeg måtte brøyte meg fram. "Unnskyld kan du flytte deg?", kan jeg få låne stolen din? Mens jeg smilte til damen jeg fikk stolen av lurte jeg på hva i heite jeg skulle si…?Flau
 
Ei uke før tenkte jeg grundig gjennom om vi skulle avlyse vaksinasjonen på onsdag. Det hadde jeg lite lyst til for vi hadde ikke fått vaksiner den uka og ikke vaksinert noen. Vi hadde fått alle de andre leveransene før onsdag kl 15…. Vi ble enige om å ta sjansen og vente helt opp mot oppstart av vaksinasjonen før vi evt avlyste… Vi la inn en advarsel på internett med et forbehold om at vi hadde fått vaksiner.
 
Vi hadde fått 3 leveranser tidligere mandag, tirsdag og siste gang kl halv tre på onsdag. De leverte alle dagene fra Bærum – Drammen, innom oss før de leverte oppover mot Hallingdal.. En av de andre ringte Folkehelseinstituttet og spurte når vi kunne regne med leveransen: "onsdag før kl 15, som før"
 
Onsdag kl 1430 var jeg svett fordi det ikke var kommet noen vaksine… Vi er bedt om ikke å ringe vaksinetransportkontoret på Folkehelseinstituttet pga mye trafikk, men jeg var nødt siden det allerede var kommet mange mennesker til vaksinasjonslokalene. Hun skjønte stresset vi hadde og lovet ringe tilbake. Kl litt over 15: " Jeg har snakket med sjåføren. Det vil bli seint….han sier han er på Torpo på vei nedover til dere." hjertet sank i brystet men allikevel: han ville kunne være hos oss ca kl 18..vel? Det var ikke så greit å fortelle alle som nå var på vei til å bli vaksinert at de kunne få kølapp og et nytt tidspunkt fra kl 18. En rask sjekk med de som vaksinerte og frivillige viste at de alle var villige til å stå på et par timer til utover kvelden til ca kl 22 hvis vi fikk vaksinene..
 
Kl 1810 får jeg en telefon fra sjåføren om at han vil være i Hokksund ca kl 21….. Han var 10 mil fra Modum..??? på treee timer???
 
Jeg hadde klump i halsen, rensket stemmen og ropte ut at alle sammen måtte være stille så de kunne høre hva jeg ville si: "Det blir ingen vaksinasjon i kveld… jeg har fått vite at vi ikke får vaksinene før etter kl 21. Årsaken er at bilen ikke ville nå fram før". Det gikk et stønn gjennom de ca 200 som var samlet i kantina og jeg svelget to ganger… En dame smilte oppgitt og sa at det jammen var godt hun hadde fått kaffe og gratis vafler.. En mann ristet på hodet å bannet. Jeg kremtet og ba om litt mer stillhet og fortalte at både de frivillige og vaksinatørene var villige til å komme tilbake i morra for å vaksinere alle som hadde fått kølapp…jeg fikk klump i halsen og bannet inni meg fordi jeg skjønte at jeg blei rørt over innsatsviljen og ikke fikk sagt hele setningen ferdig. Folk skjønte jeg var lei meg. En sa "stakkars deg som må stå der å fortelle oss dette!"  Jeg tror ikke de skjønte at jeg var rørt over viljen til å stille opp blant frivillige og ansatte og den positive måten de allerfleste tok imot den frustrerende nyheten på… Det var jo ikke synd på meg! men på den gamle damen,f.eks. som var kommet bomtur for tredje gang!
 
Vi ble stående helt til kl 2130 og ta imot folk som kom tilbake for å vaksineres og som ikke hadde fått beskjed. Oppgitt, men blide allikevel: "Ok da, det var da en merkelig måte å kjøre på, å levere fra Hemsedal og nedover. Har han kjørt forbi oss da…?"…. Vi fikk vaksinene ca kl 21. Jeg puttet dem i kjøleskapet og pilte hjem. Tror jeg brukte hele 15 sekunder på å sovne!
 
Idag har vi vaksinert de 500 som ble sendt hjem i går samt noen flere fra risikogruppene. Litt kø i begynnelsen så glei det lett hele resten av kvelden. Jeg gir meg over for dugnadsinnsats og innstilling fra ansatte for å få dette til på beste måte. Vi har helsesøstre, sjukepleiere fra Omsorg, kontorpersonale, folk fra dataavdelingen, tekniske tjenester og arkiv som jobber ekstra for å få det til å gå rundt! Vaktmesteren nekter å ta imot ros for at alt funker i lokalene, men vi hadde ikke klart oss uten, og damene fra Saniteten og Kvinners frivillige beredskap som serverer kaffe og vafler sammen med blide kommentarer. Bare blide mennesker idag! NOEN burde gi disse folke medalje. Kjære politikere som styrer i kommunen vår. Dere har verdens snilleste ansatte og frivillige med samme innstilling til å løse utfordringene sammen med oss som har ansvaret for å få gjennomført dette tiltaket!
 
"livet er en dugnad" hmmmm Håkon?Høyreklem