Snott forkjøla, og faglig flinke ansatte med personlig integritet

Snot forkjøla..renner fra nesa og noe skikkelig griseri, men langt i fra svineinfluensa! Som mange andre har jeg fått en virusinfeksjon og dette ligner aller mest på vanlig forkjølelse.. Er liksom ikke sjuk, men jammen synes jeg at andre kan synes synd på meg for det….!…? hører jeg: "typisk mann" Javisst. Jeg er da det! Verre er det at jeg skulle vært på jakt denne uka, men den ble stoppet fordi det var for lite ryper på vidda! Njaaa det gjør vel ikke så mye, kanskje siden veien over fjellet er glatte pga snø!.? Jeg benytter anledningen til tre anonyme dager på kontoret hvor jeg "ikke er tilstede" for å gjøre unna saksbehandling og kontorarbeid. Her ligger alt fra reiseregning til manglende svar på klagesak. Nå kommer det! Fikk gjort masse idag. Bla snakket med legevaktslederen. Jeg fikk "kjeft" bla fordi jeg har uttalt at vår legevakt er "utdatert".Så har ansatte tatt det ille opp som om de var det også… Kors! Det har jeg aldri sagt. Tvert imot hadde vi ikke hatt en så fin legevakt uten de ansattes innsats. Mitt poeng er at vi i begge kommunene jeg jobber har en liten legevakt med problemer med å dekke vakter både på legesiden og hjelpepersonellsiden. Vi har et system som er gammeldags, for ustabilt, for lite og for avhengig av vikarleger og ansatte som må gå ekstravakter… Det har ikke noe med hver enkelt å gjøre….De gjør en flott innsats.

Vi hadde legevaktssaken oppe i politisk møte i den ene kommunen forrige uke og fikk et vedtak som er et godt utgangspunkt for å komme videre med legevaktsorganiseringen. Vi skal utrede økonomi og konsekvenser ved samarbeid med nabokommuner. Flere alternativer. Medisinsk faglig ble jeg selvfølgelig glad for det og går på utfordringen med å beskrive konsekvensene med krum hals…. innimellom pandemiinfluensavaksinasjon… Sånn er det vel nesten alltid; at ting kommer oppå hverandre..

Vi har flotte ansatte på mange steder i kommunene jeg jobber. I et møte på slutten av dagen møtte jeg en stor ansattegruppe som var alvorlig bekymret for en bruker som er alvorlig sjuk. Det er nesten så en får klump i halsen når folk bryr seg så mye og viser en faglighet som det står stor respekt av. Jeg må sjekke jussen for å være sikker på de sidene av saken og vi må avklare ansvar rundt brukeren. Noe av det vanskeligste jeg har vært borti… og jeg jobber jo ikke i den saken, bare prøver å bidra så godt jeg kan. Hvis det kan hjelpe dem som har de praktiske oppgavene er det flott å være kommunelege!

Vi klarte 10 av 10 spørsmål i dagens spørrekonkurranse!! I hver lunsj går vi gjennom spørsmålene i Aftenposten. Vi har mange flinke folk i avdelingen og vi ligger alltid godt an. Jeg har jo ikke sjans når det er spørsmål om navn… har et handicap der at jeg huske navn så dårlig…men jeg husker tall og andre ting. Idag klarte vi altså 10 av 10…!!

schnuuuufs…atsjoooo