Massevaksinasjon, influensaspørsmål og litt klagesang

Mandag og det drar seg til med influensa. Har sittet i hele dag og niskrevet…: først for å gjøre ferdig vår plan for masse vaksinasjon. Det er mye å holde orden på og en av de tingene jeg prøver å tilpasse er at ikke jeg som kommunelege blir sittende med alle de praktiske tiltakene. Det løser seg veldig greit når man bare spør. Oppbevaring av vaksiner i kjølerom f.eks. Kjøkkensjefen på sjukehjemmet bare tok den og sikrer at vaksiner kan mottas, lagres kjølig og sikres. Så enkelt kan det gjøres.. Jeg er heldig som har god hjelp på kontoret så jeg får en koordinator som jeg jobber sammen med som kan hjelpe til med praktiske ting.Da er det vel ikke noe problem…skjønt det er jo noen utfordringer da. Som f.eks hvor stor kapasitet vi har: hvor mange klarer vi å vaksinere i timen? Det jobber jeg videre med.
 
Jeg fikk noen telefoner med spørsmål om Ny influensa A, fra journalister og innbyggere. Jeg hadde gjort en avtale om å svare på spørsmål i nettmøte på hjemmesidene til Drammens Tidende: www.dt.no og var litt spent på reaksjonen…og den var litt sterkere enn jeg hadde regnet med. Jeg hadde satt av en time, men satt i over to med å besvare massevis av spørsmål. over 80 som spurte gode spørsmål som jeg prøvde å besvare så godt jeg kunne. Ekstra fokusert ble jeg da jeg hørte nyhetene kl 12 da jeg skulle begynne å skrive. Direktør Bjørn Inge Larsen i Helsedirektoratet gikk ut og kritiserte enkeltutspill fra leger som ikke fulgte sentrale retningslinjer.Forbauset smilefjes Jeg sørget for å ha nettsidene til Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet oppe som oppslagsverk så lenge jeg svarte. Du kan se spørsmål og svar her.
 
Fikk så vidt tid til å skrive et svar på en klage fra en nabo til noen som holder hest hjemme. Jeg fikk sendt ut forespørsel om hva de sjøl beskrev hesteholdet sitt. Når jeg får svar får jeg ta en tur ut å se på forholdene sjøl..
 
og så var det det jeg ikke rakk da… idag også..Forvirret