Svineinfluensa, mediaoppstyr og frustrasjonssykling

Svineinfluensa.. ja så har jeg lært en ny sjukdom. Siste to dagene har det vært kjempetravelt, ikke med sjuke mennesker eller arbeid med influensa, men å snakke med pressefolk! Jeg skjønner jo at det er et spennende nyhetsoppslag, men dette kommer lett ut av proposjoner! Jeg får epost inn på min mobiltlf og bare i dag har jeg rundet 40 meldinger så her går`e unna! Det har vært veldig god kommunikasjon mellom sentrale myndigheter og oss ute i kommunene. Vi får nyhets-epost til egen beredskapspostkasse og jeg har også bestilt informasjon direkte fra Folkehelseinstituttet. Det kan forresten du også gjøre hvis du vil! Folkehelseinstituttet har laget egne nyhetssider om svineinfluensaen. Du finner dem på www.fhi.no eller du kan gå direkte ved å trykke på denne lenken.
Jeg har sittet på et seminar i hele dag….tjaa dvs jeg har gått ut og inn og svart på telefoner fra journalister til ordfører. Vi blir spurt om vi har oppdatert helseberedskapsplan, smittevernplan og pandemiplan. Heldigvis går vi gjennom dem minst en gang i året og hvert halvår oppdaterer vi personell listene, men er det gode nok? Jeg er usikker på vår pandemiplan som er laget etter mal av den nasjonale pandemiplanen, men jeg ville gjerne at den skulle vært mer oppdatert og detaljert… Det irriterer meg at vi har vært lovet en mal fra Folkehelseinstituttet (vi har til og med fått den presentert på konferanser..) uten at den er kommet. Jeg stoler ikke på den vi har og går gjennom den og tenker spesielt gjennom situasjoner. Svineinfluensaen kommer fortere enn vi nok har regnet med så det er ikke produsert noen vaksiner og vi må forberede oss på å klare oss uten vaksiner enda…
 
Lurer på om jeg får forklart meg godt nok for journalistene? Jeg er litt spent på hva det blir stående i avisa, sjøl om jeg veit hvordan vi skal oppføre oss og hva som kreves er det ikke sikkert planverket vårt er like bra…
 
Mine dager er proppfulle med møter og aktiviteter. Trodde nesten ikke det var mulig at jeg skulle gjøre mer nå, så kommer dette!? Det blir kveldsarbeid..
 
Men konferansen med Alternativ til Vold (ATV) var bra. Flinke psykologer som gikk gjennom voldsproblematikk i hjemmet. Hvordan det virker inn på barn og mor som nesten alltid er de som er offer. Lærerikt, sjøl om det ble oppstykket for meg….
 
I går var det igjen møte i kriseteamet. Vi diskuterte forholdet mellom legevakta og kriseteamet. Hos oss skal alle henvendelser til kriseteamet gå gjennom legevakta og hvem gjør hva videre. Det ble en del oppklarende diskusjoner og ikke minst er det lurt å møtes.
og
vi hadde møte i arbeidsgruppa i rusforum. Vi arrangerer årets Rusforum konferanse til uka. Det dreier seg alltid om samhandling mellom de forskjellige instansene som arbeider med rusmisbrukere og det er blitt både et populært møtested og med mange spennende diskusjoner. Denne gangen er det påmeldt over 80 og det er "best ever"!
Det ble litt høy puls da vi oppdaget at en bidragsyter ikke kunne komme til tida, men jeg tok opp diskusjonen med en stedfortreder i ei pause i dagens seminar og fikk snakke med en engasjert ruskonsulent med masse og si, men uerfaren overfor en stor forsamling. Da står det respekt av at hun tok utfordringen og ville prøve så godt hun kunne allikevel. Tøøfft!
 
Jeg har vært opp og ned fra Kongsberg til Hokksund – Mjøndalen ett par ganger idag. Får tenkt litt og enda mer på sykkelturen hjem fra Hokksund. Jeg liker egentlig å ha det travelt og synes sånne dager er spennende…men (!) det gjør litt vondt i mange når jeg kommer på hva jeg ikke har fått gjort noe med og hvem som ikke har fått svar på klagen sin enda.. det blei litt ekstra fart opp bakkene med frustrasjon i beina..
 
Syk
Ooops glemte å si at Mattilsynet ringte i går om mulig diare oppkastsmitte fra cateringsfirma. De ønsket lage et forenklet spørreskjema som alle de som hadde vært syke eller sammen med de syke skal fylle ut. For å finne fram litt mer til hvorfor og hvordan de ble smittet. Så flott at de kan ta sånt. De er mye mer systematiske og grundige enn jeg kunne vært..