Saksbehandling foran pc´n og manglende lege på legevakt!

Ooo har hatt det litt for "slapt" sist helg. Jeg var aleine på hytta i 3 dager. Lange skiturer aleine og kvelder på hytta foran peisen med god bok. Det er noe av det beste jeg veit! rett fra fjellet hjem til konen og på konsert med Jonas Fjeld og Chatham countyline. Kjempemorsom bluegrass musikk som fikk det til å rykke i godfoten…

På jobb igjen mandag må jeg innrømme at det ikke er så mye å skrive om her. En lang dag satt av til saksbehandling. Satt hele dagen foran pc´n og skreiv.. Vi jobber med å øke sykehjemsstillingene. tenk deg hvor lett det er når vi skal kutte 9 millioner innen samme tjenesten. Ikke lett å argumentere for å øke lønnsbudsjettet til legene med ca 1 million da! Da skal man argumentere godt og være flink til å presentere behovet. Skjønt vi har fått god hjelp av Helsetilsynet som har hatt revisjonstilsyn hos oss og gitt oss to avvik. Det betyr lovbrudd som vi må rette. Det er det jeg skal skrive om i saken. Vi ønsker bla se på samarbeid med nabokommune for å se om vi kan lage et sykehjemslegemiljø Det hadde vært kjempeflott hvis vi kunne klare å få til f.eks 4 leger som jobbet i team og dekket flere sykehjem. Ideen er der jeg må bare jobbe det inn i et forslag til politikerne i begge kommuner…

Opplevde to ganger i løpet av noen dager at legevakta i den ene kommunen ble stående uten lege på vakt pga akutt sykdom.Det ansvaret opplever jeg svært tungt.. jeg er like ved å påta meg legevakter igjen til tross for at jeg har fjernet meg mye fra klinisk arbeid. begge ganger fikk jeg gjort en slags avtale med vaktlegen i Øvre Eiker. Men det er ikke hyggelig å måtte ringe til AMK og fortelle at det ikke er noen lege i den ene kommunen tilgjengelig hvis de trenger det. Jeg snakket med helse og omsorgssjefen for å å legge fram en infosak til politisk sammen med et ønske om å utrede alternative legevaktsløsninger.. Jeg snakket med helsesjefen idag og vi ble enige om hvordan vi skulle legge det fram. Jeg mener vi sakte og sikkert beveger oss mot en uforsvarlig legevakt. Når vi får akutt fravær er det klart uforsvarlig!

det mest hyggelig denne uka har vært å ta imot en av fastlegene som skal prøve seg i en liten sjukehjemslegestilling for å tilegne seg kompetanse og innsikt i denne jobben. Mitt håp er at hun kan gå over i en større stilling på sjukehjemmet om et år eller noe..

I morra skal jeg til Gardemoen i møte i spesialitetskomiteen. Det er egentlig litt spennende for jeg har samlet sammen nok kursledere og skal diskutere hvordan vi skal jobbe for å komme i gang med kurs til de som ønsker det! Så er det helga igjen… det blir vel en skitur da også håper jeg!