Tuberkulose, Russeinfo og hyggelig veiledning

Spennende uke! På torsdag hadde vi informasjon til russen. Det er jo ganske seint på informere vårkåte, festyre russ om seksuelt overførbare sjukdommer, kyssesyken og sånt…så unødvendig at helsesøster og jeg er enige om å snu litt på flisa og snakke om holdninger. Det har vi gjort med gode tilbakemeldinger ett par år. I år fikk vi litt seint varsle så jeg måtte ta det litt på sparket uten at helsesøster og jeg var helt samkjørt. Vi snakker om holdninger, og hvordan de bør ta vare på hverandre og prøver å få dem til å spørre oss. Legger inn noen øvelser for å løse det opp og vi fikk vel god kontakt med dem i år også,men jeg ble ikke fornøyd med hvordan vi fikk fram vårt "budskap". Neste år må vi får bedre tid til forberedelse!
 
Dagen før var jeg i et hjemmebesøk til en beboer jeg fikk en bekymringsmelding om for 6 mnd siden. Lovet at jeg skulle følge opp med et besøk igjen. Jeg ble mottatt med te og kake og et nyryddet bosted. Hyggelig å se at jeg ikke trenger å bekymre meg! Det kan lett oppleves negativt at kommunelegen kommer på besøk, jeg prøver gjøre det så ufarlig som mulig og denne gangen gikk det ihvertfall greit!
 
Var en kjapp tur inn til Oslo på torsdags ettermiddagen. møte med ett av utdanningsfondene i Legeforeningen. På vegne av NORSAM hadde jeg søkt om å få utdanningsstipende til samfunnsmedisinere som ønsker ta spesialiteten. Det ble positivt mottatt!! Jeg venter spent på det endelige vedtaket, men det hørtes ut som om det kom til å gå gjennom..
 
Holder på å skrive en artikkel til "Utposten" som er et tidsskrift for allmennmedisinere og somfunnsmedisinere. Har sendt intervjuskjema til mange forskjellige fra Helsedirektøren til kommunelegen på Værøy og fått positivt svar. Jeg legger alle intevjuene ut på vår nettside: www.norsam.info Jammen hyggelig at så mange svarer positivt!
 
Uka ble avsluttet på beste måte: Vi hadde oppfølgingsmøte i veiledningsgruppa jeg har gått i siste 5 åra fram til jeg ble spesialist. Vi var på Gulden kunstgalleri hvor de også leier ut møtelokale i det gamle våningshuset. Kjempekoselig med masse latter og ivrig diskusjon! Kors hvor viktig det er å møte kolleger for uformelle diskusjoner og samtaler!
 
å jaa.Det mest spennende denne uka var vel at vi fikk en miljøundersøkelse rundt en innvandrer som døde av tuberkulose! Spennende fordi vi må samkjøre flere kommuner og sykehus og undersøke mange personer for å sjekke om noen kan ha blitt smittet! Personen hørte ikke hjemme hos oss så det er en annen kommune som koordinerer oss andre, men det har vært mye meldinger fram og tilbake om hvem som gjør hva. Kjempeflott å se at undersøkelsene bare blir gjort etter boka og alle gjør som de skal!