Akuttmedisin, hundekennel og turnuskurs

I går hadde vi "Ansatt dag" på jobben. Alle ansatte var innbudt til Fredfoss kulturpark til foredrag fra Hans Christian Midlien som er fantasiminister i Lucky Næroset. Se nettsidene deres: http://www.lucky-naeroset.no
En fantastisk kombinasjon av humor og alvor. Vi storkoste oss! Etterpå var det aktiviteter for de ansatte, alt fra magedans til bueskyting. Jeg prøvde meg med det siste uten veldig mye hell! Det var revy, middag og dans til kvelds, men da hadde jeg vakt. Men jeg fikk med meg mesteparten av revyen! Fennomenalt hva trauste ansatte kan komme fram med når de bruker fantasien….på legevakt måtte jeg hive det jeg holdt på med og skynde meg tilbake til arrangementet fordi det var en ansatt som hadde falt om! Jeg ankom like etter ambulansen, der var allerede en ansatt sjukepleier igang med førstehjelp. Imponerende effektiv og hadde gjort de riktige tingene. Hun bidro nok til at den sjuke fikk best mulig utgangspunkt for videre behandling på sjukehuset! jeg ringte henne idag og ga henne ros, det meste var gjort da jeg ankom og jeg kunne bare se henne avgårde i sjukebilen. Men det blir mange reaksjoner fra de som har sett på og jeg måtte ta en prat med flere som var skremt og forskrekket! Godt det var ansatte som kunne prate med andre i eget miljø…
 
Onsdagen fikk jeg telefon fra helsesøster om at de hadde fått flere utenlandske arbeidere som var bekymret for å ha blitt smittet med tuberkulose…?? Det viste seg at en av deres arbeidskammerater var falt om på Gardemoen og det var påvist lungetbc som er smittsomt. Litt seinere også en tlf fra kommunelegen i nabokommunen. De hadde fått de samme henvendelsene. Vi ble enige om å samkjøre oss og kontakte vår tuberkulosekoordinator på sjukehuset og få dette inn i felles skjema for å avdekke videre smitte.. men vi har ikke hørt noe fra den kommunen som har ansvaret for undersøkelsen..?
 
Hele onsdagen var jeg borte fra jobb så det foregikk på telefon innimellom, for jeg var med å ledet en kursdag for turnusleger. ca 45 stykker. Jeg synes det alltid er skummelt å forelese for dem for de er så kritiske og mye erfaring fra forelesninger. Da er det ikke helt lett å bruke av deres tid til å fortelle om kommunehelsetjenesten og folkehelse. Det ble noen spennende diskusjoner. Vi snakket bla om helseforskjeller pga sosial status. Litt fortørnet måtte jeg innse at mange mente at folk i landet vårt kan velge helt fritt hva de vil bli når noen velger å bli reinholdere og andre leger… Jeg nådde ikke farm med argumentasjon om at det ikke er så lett å velge å bli prest hvis man vokser opp i et miljø med lavinntektyrker… Ikke så rart kanskje når de alle sammen har valgt å bli leger..? Vi fikk kritikk for ikke å være konkrete nok på hva de akkurat trengte til turnustjenesten noe vi jo må ta med oss til neste gang.. jeg synes det er slitsomt å ta imot kritikken når jeg har lagt arbeid i å rette foredragene inn i forhold til hva det forrige kullet ga av tilbakemeldinger..men det er ikke annet å gjøre enn å prøve gjøre det bedre neste gang.. heldigvis hadde vi noen gode innlegg også som engasjerte.
 
Jeg jobber med å skrive en artikkel i en tidsskrift for allmennleger og samfunnsmedisinere. Jeg spør bla folk fra alle deler av helsetjenestene om de kan svare kort på noen intervjuspørsmål. Morsomt å møte så mange positive tilbakemeldinger om det er fra Per Fugelli på universitetet, Bjørn Inge Larsen i Helsedirektoratet til Elise Kloumann som er kommunelege på Røst for tida!
 
Fikk telefon fra eieren til en hundekennel det var klaget på. Hun var velvillig og jeg reiser vel opp på besøk for å se på området.. etter at jeg har sjekket røykeloven i en kiosk jeg oppdaget hadde røykerom!
 
Begynte å sykle til og fra jobben idag. Nyydelig å sykle på morran i soloppgangen!Wink