Helt borte vekk…på jobb et annet sted

Midtveis i ei uke som slett ikke er ferie og i alle fall ikke er på jobb…!? Hele uka denne er jeg innom jobben i Rådhuset kanskje en halv time.

 

Mandag startet med en lang togtur til Lillehammer. Det er langt dit! Sjøl om jeg sov mesteparten av veien. Fikk faktisk jobbet en del på pc’n fra Oslo oppover fordi intercitytogene har ganske gode og romslige seter. Jeg skulle til en konferanse om massevaksinasjon. Med utgangspunkt i helseberedskap og smittevern. En todagers konferanse. Det er ganske tøfft å være oppmerksom og følge med i forelesninger helt til kl 1800 når man har kjørt 4 timer i tog… spesielt etter en god lunsj…Gode forelesere, men ikke så mye nytt. Tirsdag ble imidlertid helt annerledes nyttig. Kursledelsen hadde lagt opp til en papirøvelse om fullt utbrudd av en pandmi også i Norge. Vi satt i grupper og måtte jobbe som en kriseledelse mens vi fikk opplysninger, tv innslag og ble ”angrepet” av journalister. Det var både moro og lærerikt å finne fram opplysninger, bli enige om formuleringer og møte presset fra profesjonelle journalister..

 

Innimellom fikk jeg bla telefon fra en bekymret pårørende til en innbygger som ble oppfattet som psykisk syk. Jeg har undersøkt og sjekket og funnet at innbyggeren ikke har noen kontakter i helsevesenet så jeg må nok hjem der sjøl for en førstekontakt. Typisk at det skjer når jeg ikke er til stede og ikke akkurat kan overlate undersøkelsen til andre. Jeg snakket med pårørende og lovet å ta et hjemmebesøk i løpet av uka.

 

Melding på telefonsvareren om å ringe Sosial og Helsedirektoratet om et arbeidsoppdrag i forhold til evaluering av kommunenes miljørettet helsevern. Det gjaldt NORSAMoppgaver og jeg har overlatt oppgaven til den flinke og engasjerte kommuneoverlegen i Oppegård, som har medarbeidere innen faget også.

 

Og en epost på kvelden fra lensmannen som ville ha hjelp til en kriminell med rus og psykiske problemer. Det er vanskelig saker! Jeg får ringe fastlegen å høre hva han/hun kan bidra med…

 

På toget hjem på tirsdag gjorde jeg nesten ferdig arbeidet jeg holdt på med oppover. Da er det greit å kjøre tog! Musikk på øret og datamaskinen så lenge batteriet holder!

 

I dag, onsdag, har jeg deltatt på fylkeslegens kurs for turnusleger. Tegnet og fortalt for ca 35 turnusleger om kommunehelsetjenesten, Det er spennende men slitsomt. Lurer alltid på om det har vært bra nok. Det er få tilhørere som er så kritiske som turnusleger som har studert og hørt på forelesninger i 6 år! Ekstra morsomt i dag var det at jeg hadde fått med en funksjonshemmet bruker som fortalte om hva hun trengte av hjelp fra kommunene og andre. Hun var kjempeflink!.. og det var tydelig at det gikk inn på de som hørte på!

 

I kveld skulle jeg både legge ut noe på NORSAMs nettsider og sende ut medlemsbrev, men så funker ikke internett! Da må jeg jo slappe av isteden da….. skummelt..