Snilt røyketilsyn, klage på lege og hundeglam!

Vi er hyggelig par, kontorsjefen i kommunen og jeg. idag har vi summet av gårde i vår lille kommunale el-bil og besøkt de serveringssteder som vi veit ikke har vært så flinke i forhold til røykeloven. Vi kom trillende ut av snøføyka og hilste blidt på kafeer og gatekjøkken hvor den eneste forseelsen de hadde gjort var at de ikke hadde fått opp "Røyking forbudt" skilt. Det er absolutt ingen problemer med at folk røyker inne. Derfor bare miner vi på lovverket, hilser blidt og zummer videre til neste sted.

Fikk telefon med klage på en legevaktslege som ikke helt taklet en meget vanskelig psykiatrisk pasient, og seinere en klage på tilgjengeligheten til ett av legekontorene. Ikke enkelt å takle slike , men jeg informerer alltid om retten til å klage, men jeg understreker at klagen skal være skriftlig. Den ene må jeg nok skrive klagen for, så vi avtale en møtetid, men det er terskelen jeg setter. De må mene det er så verdt å klage at de vil stå for det skriftlig.

Lensmannen ringte og lurte på hvem som skal behandle en sak hvor en nabo klager på en annen nabos hund som gjør og gjør og gjør.. Den havner nok hos meg, men vi har nettopp begynt å behandle en egen forskrift for hundehold etter den nye hundeloven. Da blir det litt enklere…men sånne saker er alltid vanskelige…

Telefon fra legevakta seint i går kveld. De kom ikke inn på Winmedjournalen! Litt armer og bein en periode for vi har nettopp lagt opp til nytt system med hele databasen liggende på en internettserver. Linjene leier vi gjennom Norsk helsenett og de hadde service på sine linjer på kvelden. Ikke så hyggelig for oss, men avbruddet var varslet, bare at vi ikke helt har vendt oss til å lese varlene som dukker opp på pc´n.. den kom tilbake etter litt over en time…puuuuuh

kvelden ble avsluttet med et telefonmøte i Legeforeningen. Rart å møtes pr telefon. En i bilen ved hytta, to hjemme, to på kontoret. Greit nok, men det blei ikke lett å legge seg til å sove med alle de tankene i hodet!