Fugleinfluensa og media

Det har vært ei travel uke! Vanskelig å få tid til å skrive når det går så i ett. Ganske tankevekkende og variert uke, forresten!

Fugleinfluensa
tok oss med liten storm for noen dager siden. Død svane blei rapportert inn til Mattilsynet og før de viste ordet av det var de på riksdekkende media. Da veterinæren kom ut til stedet var fuglen fløyet så ”riksnyheten” sjøl var nok ikke så glad for å bli erklært død over hele Norge. Det forteller ganske mye om hvor aktive og ivrige mediefolk er. Lokalpressen har et ganske annet forhold til dette enn den ”tabloide presse” men jeg synes journalistene generelt tar for lett på sitt ansvar for befolkningens ve og vel. Det store forsidene skremmer mange. De som allerede er engstelige får det ganske vanskelig og må lide for medienes kamp for å tjene penger. Til og med sanitetskvinnene får lide for hysteriet skapt av mediene. De får ikke solgt fastelavensris. Jeg pleier ikke å kjøpe, men det gjør jeg i år!!

Jeg synes det er tankevekkende at vi i vår lille kommune må utvide våre beredskapsplaner med egne planer for hvordan vi skal håndtere mediestorm i spesielle situasjoner isteden for å bruke tid på å kunne håndtere sjuke mennesker! Hvis vi ikke gjør det vil media i seg sjøl være en trussel mot vårt arbeid for å hjelpe mennesker som kan bli, eller er blitt, sjuke.
Men det er spennende tider hvor alle fra foreldre i barnehager til kommunestyrepolitikere interesserer seg og vil ha informasjon. Godt at det finnes oppdatert informasjon på nettet!

Røyketelt er blitt populært på de serveringsstedene det er plass til slikt. Jeg har siste uka pålagt to steder å endre på sine røyketelt så de fremdeles kan defineres som ”ute”. Det er liksom ikke inne når man har et innelukket telt med stoler og bord og varmeovner… Og retter de det ikke må jeg ilegge dem bot eller dagbøter. Jeg har ingen grunn til å være ”snill” her, loven er klinkende klar, heldigvis!