Legevaktsentral

Vi er i gang med å planlegge den nye legevakta i Øvre Eiker. Både legevaktleger, ansatte, legekontorets ansatte og publikum har opplevd at dagens ordning med å leie lokaler i et av fastlegekontorene i kommune kan være litt vanskelig til tider. Legevakt idag er noe annet enn den gang avtalen med Legehuset AS ble inngått. Kravene til legevakta er blitt annerledes, innholdet er tildels forskjellig og publikums ønsker av legevakta er langt større enn før. Den norske legeforening ønsker større interkommunale legevaktsentraler det gjør nok Staten også ser det ut til. Vi har politikere og administrasjon som både tar en utfordring og ser mulighetene. VI har fått penger til å bygge ny legevaktsentral. Med den nye beliggenheten vil den naturlig kunne betjene flere kommuner enn bare Øvre Eiker. På sikt vil nok en interkommunal legevakt være best både økonomisk og faglig!
 
Vi har sett tegningene som er spennende! Damene på legevakta har gått aktivt inn i forhold til arkitekten som har måtte tegne om igjen noen ganger… men nå ser det ut til å bli bra! Nå skal vi jobbe med å fylle lokalene med inventar, medisinsk utstyr, rutiner og ikke minst bygge et nytt arbeidsmiljø! Jeg har utfordret turnuslegene til å være med på å forme innholdet i legevakta. Det er jeg litt spent på, balansen mellom det faglig beste og det øknomiske mulige er ganske vanskelig!
 
Vi var så heldige at vi slo til da Staten ville avslutte sitt beredskapslager forlagt på Eiker Videregående skole. Vi hadde noen spennnende og morsomme timer med å pakke ut et kirurgisk beredskapssykehus fra 60 åra! Helt nytt utstyr 40 år gammlet! Det var fantastisk flott bevart og vi har fått et kjempelager med kirurgiske instrumenter….GRATIS!! Det var som å vinne i kirurgiske instrumentLotto… Utfordringen nå blir jo å få valgt ut de beste og akkurat det vi trenger i en legevakt annon 2006!
 
En annen, kanskje større utfordring, blir å tilrettelegge legevaktsarbeidet for ansatte, leger OG publikum på en moderne måte. Andre legevakter har fått til det og det skal vi også !
 
Samlokalisering med ambulansen blir spennende! Vi får håpe de får tid til å sitte litt på vaktrommet hos oss, med en kaffe og gode historier. At legevaktlegen kan reise ut sammen med ambulansen når det trengs og  at vi kan ta i bruk det nye sambandsutstyret som brann, politi og helsevesenet får til neste år! (Ser det ut til)