Mandag

Puuuuh!! Tøff dag. Startet dagen med ny informasjon om Kjøletårn og legionellasituasjonen. Vi hadde fått info om at det var flere kjøletårnlignende innretninger på Hellefoss AS, papirfabrikk. Og en kjøletårn på Hellefoss kraftverk. Det kom jo riiiimelig seint i forhold til at jeg måtte ha et notat klart til ordfører før kl 1400 idag og måtte ta stilling til om anleggene på Hellefoss AS måtte stoppes. Det betyr også stopp i produksjonen på fabrikken…Da ruller pengene fort! Dette måtte bare undersøkes og jeg måtte avlyse flere møter. Det er ikke så populært…

Befaring til Hellefoss AS hvor vi ble møtt av folk som kunne systemet og viste oss rundt. Slik de drev anlegget kunne jeg ikke helt se at det skulle være et mulig oppvekstområde for legionellabakterier som kunne føres ut med dampen fra pipene (eller inne i fabrikken) Men jeg er jo slett ikke noen tekniker, jeg skjønner jo knapt de tekniske tegningene. Jeg lovet ingenting på befaringen annet enn at jeg måtte sjekke opp dette med fagfolk som kunne hjelpe meg. Jeg kjenner heldigvis kommuneoverlegen i Fredrikstad og ringte dr Rønsen som var rask til å svare. Ja de hadde flere slike anlegg og holdt på å vurdere dem, enkelte var stoppet. Folk fra Folkehelsa var der for å vurdere. Jeg ringte en av dem som satt i møte for å avklare dette. 1 time seinere ringte han tilbake og avklarte at disse anleggene ikke skulle regnes med som kjøretårn! Det var godt å få avklart!

Det andre kjøletårnet var allerede stoppet. Så da har vi oversikt og kontroll… Skjønt her kan det fremdeles komme overraskelser! Spennende arbeid..Sjøl om det tar mye tid med etterarbeid. Brev til Helsetilsynet, notat til politisk/ordfører, brev til partene som er innblandet.

Jeg lurer noen ganger på om det er verdt det å være borte ei uke fra jobben. Det ligger masse på bordet mitt og samvittigheten har det litt vondt for de som skulle ha svar fra meg. Det blir litt seint idag og tiiidlig i morra!