Tirsdag

Helsenytt:Jeg skriver ukentlig nyheter fra "Helseverdenen" som jeg legger ut på våre internettsider. Det er ganske kjapt gjort for jeg abonnerer på nyheter fra flere forksjellige helsesider på internett. Da kommer nyhetene rett i min epostkasse! Klipper det bare rett inn i dokumentet som jeg legger ut på Øvre Eiker kommunes internettsider med noen korte kommentarer.

Infoavisa er litt mer arbeid for den sendes ut til alle husstanden i kommunen. Jeg pleier å ha noen innlegg om nyheter og sesongbetonte helseutfordringer. Nå står vi f.eks foran solsesongen, flått, festing, reiser og ferietid med famililen. Jeg forbereder meg på å lage en artikkel som jeg sender til vår redaktør. Hun er kritisk så jeg må skjerpe meg, fornye meg og skrive bra.(Det er så vanskelig å skrive kort og tydelig…mye lettere å rable ivei..)

Helsestasjon har jeg møte med hver 14 dag. Vi tar opp både faglige og driftsmessig forhold. Mye smittevern og spesielt oppfølging av tuberkulose og kontroller, selvfølgelig. Løste et lite dataproblem også… Det er hyggelige møter med mye smil og latter og faglig høyt nivå.

Kriseteam arbeidet er over i fasen hvor vi tar opp vårt forslag med de tjenestene som vi håper vil rekruttere til teamet og som allikevel må jobbe med sakene. Nyklippt psykolog idag, klarte å få erta han litt!

Friskliv lederen la fram en første sammenlignende gåtest. En test hun tar når folk melder seg på stavganggrupper og som blir gjentatt etter en stund. Nesten alle sammen starter jo på et lavt nivå, men at det var forbedring på 10 – 33% var imponerende! Det viser hvor mye de som beveger seg minst har godt av 1 time trim 2 ganger i uka!

Legeråds møte ikveld. Alle fastlegene møtes for å diskutere felles utfordringer. Noe frafall i kveld så det blir forhåpentligvis et kort møte..

Se forresten bildet under. Det er tatt en tidlig vårmorgen på vei til toget til jobb!